Cursus Snel leren = Leuk leren

Kan uw kind wel wat hulp gebruiken bij het leren leren?
Zowel de cursus “Op weg naar Snel Leren = Leuk Leren” als “Snel Leren = Leuk Leren” kan bij mij in de praktijk gevolgd worden. Ik ben gecertificeerd trainer voor beide cursussen.

Met de cursus “Snel Leren = Leuk Leren” (VMBO TL – Gymnasium), die geschikt is voor middelbare scholieren en studenten, leren jongeren hun huiswerk beter plannen en organiseren. In deze cursus wordt het volgende geleerd:

  • 2-4 Keer sneller lezen
  • Meer en makkelijker onthouden
  • Beter plannen en organiseren
  • Samenvatten met mindmaps
  • Geheugentechnieken
  • Leren leren

Deze cursus is ook geschikt voor (hoog)begaafde kinderen, omdat zij vaak niet gewend zijn om te “leren” en geen idee hebben hoe ze dit aan moeten pakken. Verkeerde (of gewoon geen) leerstrategieën leiden dan niet tot de gewenste resultaten, waardoor leren steeds “stommer” wordt en kinderen er soms uiteindelijk niet eens meer aan beginnen.
Er zijn 6 bijeenkomsten van 1 uur. Thuis wordt in deze 6 weken dagelijks 15 minuten geoefend en wordt het geleerde direct toegepast op het eigen schoolwerk. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. De geleerde studievaardigheden kunnen de kinderen thuis oefenen in een leuke Speedlearning Game.
De kosten van de cursus bedragen € 279,95 per persoon, inclusief het cursusboek “Snel Leren = Leuk Leren” en basismateriaal om direct aan de slag te kunnen gaan.

Data:
Tijd:
Locatie: Praktijk Kindercoaching & Remedial Teaching Anouk Uitslag-Baarslag, Kloosterhof 37 in Dalfsen
Aanmelden: via anouk.uitslag@gmail.com

Ook geef ik de cursus “Snel Leren = Leuk Leren” speciaal voor leerlingen van het VMBO BB/KB en GL.
Je leert snellezen, mindmappen, gebruik maken van geheugentechnieken, plannen en je kunt de Speedlearning Game thuis spelen.
In deze versie is het leren plannen van een volledige toetsweek vervangen door visueel huiswerk plannen. Al het huiswerk wordt overzichtelijk in een huiswerkschema gezet, waarbij gebruik gemaakt wordt van kleuren en symbolen voor de soorten huiswerk en de verschillende vakken. Extra toegevoegd bij deze versie is ook het onderdeel sleutelwoorden uit een tekst halen.

Data:
Tijd:
Locatie: Praktijk Kindercoaching & Remedial Teaching Anouk Uitslag-Baarslag, Kloosterhof 37 in Dalfsen
Aanmelden: via anouk.uitslag@gmail.com

fb_banner_opweg_8De cursus “Op weg naar Snel Leren = Leuk Leren” is een introductiecursus en is met name bedoeld voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Met deze cursus kunnen kinderen alvast aan de slag met het leren leren.
In deze cursus leren kinderen:

  • Agenda gebruiken en bijhouden
  • Focuslezen
  • Mindmappen (sleutelwoorden herkennen en snelle pictogrammen maken)
  • Woordjes en begrippen leren

Er zijn 3 bijeenkomsten van 1 uur. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. De kosten van de cursus bedragen € 95,-. Bij vervolginschrijving voor de cursus “Snel Leren = Leuk Leren” ontvangt uw kind het cursusboek à € 29,95 cadeau.

Data:
Tijd:
Locatie: Praktijk Kindercoaching & Remedial Teaching Anouk Uitslag-Baarslag, Kloosterhof 37 in Dalfsen
Aanmelden (voor 31 oktober): via anouk.uitslag@gmail.com

De trainersopleiding voor “Snel Leren = Leuk Leren” volgde ik bij Time2Control.