Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Anouk Uitslag, in oktober 2014 ben ik gestart met mijn praktijk voor kindercoaching en remedial teaching. Ik heb twintig jaar onderwijservaring en gaf t/m schooljaar 2018/2019 les aan de midden- en bovenbouw van een basisschool en begeleidde ik de bovenschoolse plusklasleerlingen van PCO Dalfsen en omstreken.

Het heeft mij altijd geboeid hoe kinderen denken en hoe zij zich ontwikkelen. Na verschillende onderwijs gerelateerde studies werd ik enorm enthousiast door de opleiding tot kindercoach. Hier heb ik geleerd om medereiziger te zijn. Niet ik bepaal de doelen en op welke wijze die  worden bereikt, dat bepaalt de cliënt zelf. Want alleen wanneer je zelf gemotiveerd bent, kom je tot leren.

In mijn logo is een vuurtoren te zien dat een bootje helpt de koers te bepalen. Maar uiteindelijk bepaalt het bootje zelf welke vaarroute het neemt. Gebruik makend van de kracht van de elementen bereikt het bootje zijn doel. Vertrouwen hebben in je eigen kracht, dat is een kwaliteit. Maar soms heeft een kind de kracht van een ander nodig, om daarna zelf weer op eigen kracht verder te kunnen gaan.

Opleidingen die ik gevolgd heb na de PABO:

2010 – masteropleiding Special Educational Needs (Master SEN) Remedial Teaching

2011 – opleiding tot Begaafdheidsspecialist

2012 – cursus voor begeleider Sleeplezen

2013 – opleiding tot trainer “Ik Leer Leren”

2014+2015 – basisopleiding (+ specialisaties) tot Kindercoach

2016 – opleiding tot trainer “Snel Leren = Leuk Leren”

2019 –  Jongens in hun kracht 2.0

2020 – Psychomotorisch Kindercoaching

2022 – Systemisch Coachen Windesheim

2022-2023 – Allround Coach bij hoogsensiviteit

2023 – ACT4kids

Als Remedial Teacher en Kindercoach wil ik graag kinderen en jongeren begeleiden die niet genoeg hebben aan de hulp die tijdens schooltijd geboden wordt. Met mijn praktijk hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan kinderen en jongeren zodat zij zich zekerder en happy voelen en nog meer kunnen groeien in hun ontwikkeling.

Over mij